Arama
Arama Sonuçları
Türkiye'de tüm zamanlarda yaşanmış en büyük depremler
Topraklarının tamamına yakını fay hatları üzerinde yer alan Türkiye'de geçmişten günümüze birçok deprem yaşandı. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya, 1500'lü yıllardan itibaren farklı zamanlarda 7 ve üstü büyüklüğünde 23 depremle sarsıldı. Sismik açıdan oldukça aktif bir ülke olan Türkiye, Avrasya-Arap-Afrika levhası arasında yer alıyor. Türkiye, sınırları içerisinde Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattıyla deprem kuşağında bulunuyor.
4 yöneticiye 1080'er yıl hapis cezası talebi
Bartın'da geçen yıl 14 Ekim günü 16.00-24.00 vardiyasında meydana gelen maden faciasında 42 madencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan fezlekede 4 yönetici hakkında 1080’er yıl hapis cezası talep edildi.
Eğitim-Sen taleplerini sıraladı
Eğitim-Sen Kastamonu Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında basın açıklaması yapıldı.
Kabinenin en beğenilen bakanı Soylu oldu
ASAL Araştırma tarafından gerçekleştirilen ankette vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde en çok beğendikleri bakan soruldu. Anket sonucuna göre en çok beğenilen bakanlar sırasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu.
‘Standardımız kalite ve güvenle başlar’
Kastamonulu hemşehrimiz Mehmet Reis tarafından kurulan ve 1981 yılından bugüne 41 yıldır bakliyat sektöründe faaliyet gösteren Reis Gıda, 14 Ekim Dünya Standartlar Günü’nde güvenli ve kaliteli gıdaya ulaşmanın önemine dikkat çekti.
Molly, kaza kurbanı oldu
İzmir ve Elazığ depremleri ve Kastamonu’daki sel afeti başta olmak üzere birçok afette arama kurtarma çalışmalarına katılan, tatbikatlardaki performansıyla göz dolduran arama kurtarma köpeği Molly, otomobilin çarpması neticesinde yaşama veda etti.
İğdigül’den, Vidinlioğlu’na ‘can dost’ teşekkürü…
Kastamonu Belediyesi, 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü etkinlikleri çerçevesinde başlattığı öğrencilere hayvan hakları bilgilendirme gösterimlerine devam ediyor.
Sağlık için doğada yürüdüler
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla, Azdavay Çatak Kanyonu’nda yürüyüş düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşle sağlıklı yaşama dikkat çekildi.
İndirim beklerken yine zam geldi
Son günlerde petrol fiyatlarındaki düşük seyrin ardından akaryakıtta büyük indirim beklentisi oluşmuştu. Ancak beklentilere rağmen indirim yapılmazken gelen zam haberi ile büyük hayal kırıklığı yaşandı.
‘Dilsiz dostlarımız her daim yardıma muhtaç’
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bugün Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun da katılımıyla bir dizi etkinlik düzenlenecek.
Amatör Spor Haftası yarın başlıyor
Bu yıl 3-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri programı netlik kazandı. "Amatör Spor Haftası" etkinlikleri Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun koordinesinde yapılacak.
‘Faaliyetlerimizle güçlü bir birliktelik sağlayacağız’
Kastamonu Vakfı Başkanı Ekrem Ay, vakfın amacının Ankara’daki Kastamonulu akademisyen, bürokrat, iş dünyası ve sanatçıları bir araya getirerek birlikte daha güçlü olmayı ilke edinmek olduğunu söyledi.